woensdag 23 juli 2008

Record 9


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Marleen, kom net uit onze staf. Buiten de te verwachten +++ mucositis alleen maar positiefs gehoord.
Nog een paar daagjes...en dan laurier en rozen in 't echt.'t Belooft vandaag erg warm te worden (eindelijk!), dus zo'n voetbadje zou hier zeker welkom zijn (maar stilstaand water is een bron van infecties, dus laat ons 't maar bij airco houden op D2).

Anoniem zei

Alweer een dagje erbij na de TX...volhouden hé!
Groetjes van heel ons team.

Anoniem zei

D+8. 't begint te tellen...

CRP(infectieparameter) toch gezakt tot 22.

Na deze periode eindelijk bekomen thuis.

Hier alvast een beetje Sfinx- wereld- nieuws binengebracht in je ziekenhuiskamer:

The Garifuna Umalali Project
Krachtige vrouwen uit Belize


Het Caraïbische Beliza kent een rijke culturele diversiteit. Zo zijn de Garinagu een versmelting van Indianen met na een scheepsramp aangespoelde Afrikaanse slaven. Hun unieke cultuur vervaagt, en daar besloot Andy Palacio iets aan te doen met muziek als medium. Samen met Ivan Duran richtte hij het Garifuna Collective op, dat sociaal bewogen traditionele liederen brengt. In november werd Andy Palacio nog tot UNESCO-artiest voor de vrede benoemd. In 1997 al begon zijn speurtocht naar sterke vrouwen-stemmen, nadat hij besefte dat vrouwen de traditionele muziek levend houden door onder het werk te zingen over 'de triomfen en worstelingen van het leven'. Om de sfeer voor buitenstaanders goed weer te geven, mixte hij er andere genres doorheen, tot een charmant, ontroerend, maar krachtig geheel.


http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=737#

marleen zei

vandaag iets beter dan de vorige dagen, al blijft dat gevoel van misselijkheid nog wel...
Inderdaad D+8, dat kan al tellen. Daarstraks gehoord dat m'n celletjes in actie geschoten zijn. Ik heb er nog geen extra bijgemaakt, maar de 100 die er zijn hebben toch al een functie (o.a. sommige afweer) opgenomen. Stilaan zal het dus wel gaan beteren!

En die Garifuna: een deel daarvan leeft aan de oostkust van guatemala. Ik heb daar een dorpje gezien met garifunu. Heel veel muziek, maar helaas liepen er ook veel 'zo stoned als ne patat' bij.

groetjes!