maandag 2 maart 2009

campagne stamceldonoren

Hey collega's, familie en vrienden

Als je zelf leukemie krijgt, kom je hoe dan ook - vroeg of laat - in contact met andere (ex-)kankerpatiënten. En daar zitten soms heel interessante en boeiende mensen tussen.
Onlangs maakte ik kennis met zo'n paar sterke mensen. Mensen die ervoor willen gaan. Die niet alleen dankbaar zijn omdat ze de draad van hun leven weer kunnen oppikken, maar die ook andere kankerpatiënten willen helpen.
En daarom zijn zij van plan om een heuse campagne op te zetten om stamceldonatie meer bekendheid te geven. En natuurlijk is het de bedoeling om daarmee meer stamceldonoren te werven.
Want ik heb het zelf ondervonden: het is VEEL TE WEINIG bekend. Ik had er zelf ook nog nooit over gehoord, tot 28 december 2007. Mensen die regelmatig bloed geven, hadden er ook nog niet over gehoord.
Komaan, dat moet beter kunnen in België!

Voor de creatievelingen onder jullie: we zijn nog op zoek naar een goeie slogan voor deze campagne. Wie ideeën heeft, mag ze altijd doormailen. Hoe meer voorstellen, hoe meer kans op een sterke, goeie slagzin ;-)

Jullie horen er later zeker nog meer over, maar dit is alvast een voorsmaakje ;-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Succes met dit initiatief, Marleen & co! Als er ideeën binnenstromen, hoor je d'er van. Alvast een paar om anderen op gang te zetten: 'Geven doet leven', 'stamboom, stamcel, leven', 'Cellen delen redt velen', 'hij leeft = stam(cel) + t', 'Van wie STAM jij af?' (concept: mensen hebben kunnen overleven door dat ze telkens hun afstammelingen sterker en weerbaarder maakten door hun 'cellen'/genetisch materiaal door te geven), ...

dries laurens zei

stamcel
geen bevel
maar een warme oproep

succes!

Anoniem zei

Heel goed idee Marleen om daar aan mee te werken! Veel succes!

Zoekertje:
"Leuke Mie zkt leuke Jan om stamcellen te delen."

dries laurens zei

niet kankeren, stamcellen delen

Anoniem zei

Ja, dat zijn al erg goede gedachten. Erg positief en to the point ook...Grappig, zo hoort het! Laat maar komen die ideeën (en die stamcellen...)

marleen zei

Laat van je horen, we zoeken nog stamceldonoren.

Moet je horen, we hebben te weinig stamceldonoren.

't Doet helemaal geen pijn om stamceldonor te zijn.

Ook mannen kunnen leven geven. Word stamceldonor.

enz. ;-)